Vrouw rijdt met haar voertuig het Merwedeknaal in en beland in het ziekenhuis

Een automobiliste is donderdagmiddag het Merwedekanaal ingereden met haar auto. Het voorval gebeurde rond 14.40 uur toen de vrouw op de Vreeswijksestraatweg reed ter hoogte van de Urkerschans aan de rand van de wijk Fokkesteeg. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend, het gebeurde in een flauwe bocht. De bestuurderster wist niet zelfstandig uit de auto komen. Een omstander heeft haar uit de auto gekregen en wist haar met hulp van anderen aan de kant te krijgen.

Omdat niet bekend was of er andere personen in het voertuig aanwezig waren werden meerdere reddingsdiensten opgeroepen, waaronder een duikteam uit Maarssen. Deze bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. De Vreeswijksestraatweg werd tijdelijk door de politie in beide richtingen afgesloten. Een takelbedrijf heeft de auto geborgen. Dat was extra moeilijk omdat het voertuig inmiddels naar de bodem van het kanaal was gezonken.

De vrouw is ter plekke behandeld, maar moest toch door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Wat voor letsel zij heeft opgelopen is onbekend. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren zal worden onderzocht door de politie.

Het voertuig voordat het naar de bodem zonk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk